Kunstmanifestatie
7 Droom Duo’s

Curator Wietske Lycklama à Nijeholt heeft voor deze kunstmanifestatie een aantal kunstenaars benaderd van wie zij het werk bewondert en heeft hen gevraagd of ze wilden exposeren in Galerie Hoogenbosch. Vervolgens heeft zij de vraag gesteld met wie ze graag zouden willen exposeren. Dat leverde integere reacties en voorstellen op waar het enthousiasme voor de kunsten vanaf spat en zeer de moeite waard zijn om als bezoeker te ervaren.

Antwoorden waar je stil van wordt, die zo echt zijn omdat ze een stille droom vertellen van bewondering en verlangen. Om dan de mogelijkheid te krijgen mee te doen in een kunstmanifestatie met iemand die je al lang in stilte bewondert, of die je als je voorbeeld ziet, werkte voor de kunstenaars heel inspirerend.

Om de twee weken – van 8 mei t/m 14 augustus – is er een Droom Duo, een solo tentoonstelling van twee professionele kunstenaars uit Noord Nederland en de dialoog tussen de kunstenaars en hun werk. Ingeleid met enkele woorden van de curator met op elke laatste vrijdag van de dan lopende expositie een rondleiding. Volg ons ook op facebook en Instagram.

Betty van der Kamp en Marijke Pieters van 8 mei t/m 22 mei

Als eerste maakte ik een afspraak met Betty van der Kamp om de eenvoudige reden dat zij in Gorredijk woont en ik haar werk bewonder. Zo ontdekte ik bij haar atelierbezoek dat zij ook de maker is van de poppen in Museum Opsterland, die ik zo prachtig vind. Daarna vroeg ik haar met wie zij zou willen exposeren en noemde Marijke Pieters. Omdat zij als mentor in bewondering kijkt naar iemand, die aan het begin van haar kunstenaarsbestaan staat en begrijpt wat kunst is en ideeën vertaalt in kunst.

Suikerjurk – mixed media – Betty van der Kamp
Zonder titel (detail groot werk 150 x 150 cm) – mixed media: acryl verf, papier en plexiglas – Marijke Pieters

Ontmoet Marijke Pieters

22 mei van 13.00 – 17.00 uur in de galerie.

Gert Sennema en Bennie Timmer van 26 mei t/m 5 juni

Daarna ontmoette ik Gert Sennema die ik nog van Academie Minerva ken. Werk wat ik door de jaren heen op verschillende plekken tegenkwam en elke keer opnieuw een feest van herkenning. Op mijn vraag met wie hij graag zou willen exposeren kwam Gert met Bennie Timmers. Samen maken ze deel uit van een muziekgezelschap. Vanuit deze samenwerking iemands werk bewonderen en deze geheel andere kunstwerken graag eens in samenspraak met je eigen werk willen zien.

Lokeenden (2022), materiaal: eik (120 x 50 x 27) – Gert Sennema

Ontmoet Gert Sennema

29 mei om 15.00 uur
Opening met eigen tekst en muziek van Gert en Bennie.

Olieverfschilderij Bennie Timmer, kunstmanifestatie Skep Arcadia
Colorfield #31 (2021) – Olieverf op linnen (120 x 110 cm) – Bennie Timmer

Ontmoet Bennie Timmer

29 mei om 15.00 uur
Opening met eigen tekst en muziek van Gert en Bennie.

2 juni van 13.00 – 17.00 uur
Aanwezig in de galerie.

Raimond Evers en Rix Wierenga van 9 juni t/m 19 juni

Bij een tentoonstelling zag ik de ‘Vogelfluiter’ of ‘fluitmachine’ van Raimond Evers, wat een ontzettend gaaf ding, dat wilde ik wel exposeren. Samen met de figuratieve schilderijen van Rix Wierenga waar ik al verlangend naar keek in mijn academietijd is dit een tot de verbeelding sprekend Droom Duo.

Object 5.070.121 (ook wel ‘de berg groeit’) -Materiaal: Overbodige dan wel overbodig geraakte dingen – Raymond Evers

Ontmoet Raimond Evers

12 juni: Opening
Aanwezig in de galerie

De bessenboom – acryl op doek ( 21×30 cm) – Rix Wierenga

Ontmoet Rix Wierenga

12 juni: Opening
Aanwezig in de galerie.

Henrike Scholten en Sabine Liedtke van 23 juni t/m 3 juli

Na heel veel googelen op internet kwam ik pardoes op de website van Henrike Scholten en mijn hart maakte een sprongetje, ja dat werk wil ik ook! Van het een kwam het ander en samen met de tekeningen van Sabine Liedtke, die ook getuigen van passie en een ongekende drive, is dit Droom Duo een must voor kunstliefhebbers.

Crapshoots from the subconscious b 2020 – kleurpotlood op papier (25 x 25 cm) – Henrike Scholten

Ontmoet Henrike Scholten

26 juni: Opening

Kraai I 2020 – acrylverf op papier (122x77cm) – Sabine Liedtke

Ontmoet Sabine Liedtke

26 juni: Opening.

Barteld Evenhuis en Wietske Lycklama à Nijeholt van 7 juli t/m 17 juli

Barteld is een kunstenaar die ik in stilte bewonder sinds ik zijn werk voor het eerst in Friesland zag. Zo onder de indruk van zijn manier van schilderen en persoon als mens. Vandaar dat ik de stoute schoenen heb aangetrokken en hem gevraagd heb om mee te doen. Toen Barteld ja zei maakte mijn hart een sprongetje en wat was het bijzonder om dan eindelijk in zijn atelier te mogen staan waar ik werd opgewacht door een koppel druk kwakende witte eenden….

Dood schaap 2022, olieverf op doek (55×70 cm) – Barteld Evenhuis

Ontmoet Barteld Evenhuis

10 juli: Opening.

Roofvogel – transparant olieverf op doek ( 83 x 49 cm) – Wietske Lycklama à Nijeholt

Ontmoet Wietske

10 juli: Opening

Miriam Knibbeler en Geertje Geertsma van 21 juli t/m 31 juli

Het werk van Miriam spreekt tot mijn verbeelding, elke keer opnieuw als ik haar werk tegenkom. Toen zij ook aangaf dat ze wel mee wilde doen stelde ik haar ook de vraag met wie zijn zou willen exposeren. Zij kwam met Geertje Geertsma. Zij ziet dit werk regelmatig en volgt dit vanuit het naastgelegen atelier en wat zou het mooi zijn om al deze werken gewoon eens in relatie tot elkaar en je eigen werk te zien in een expositie.

Two headed beast (2021) – companion in times of chaos (II) – Materiaal: Brons ( 21 x 8 x 19 cm) – Miriam Knibbeler

Ontmoet Miriam Knibbeler

24 juli: Opening.

Cloud Flowers (serie) – Materiaal: emaille-glas gesmolten op koper – formaat: 50 cm x 25 cm – Geertje Geertsma 

Ontmoet Geertje Geertsma

24 juli: Opening.

OPROEP Open Call van 4 augustus t/m 14 augustus

Wie weet heb je je laten inspireren door deze 6 Droom Duo’s en heb je een geweldig voorstel voor de zevende Droom Duo. Schroom niet en meld je voorstel aan. En wie weet ben je het zevende Droom Duo dat deze kunstmanifestatie in stijl afsluit.

Om ook andere professionele kunstenaars in de gelegenheid te stellen wil SKEP via een Open Call Friese en/of Noordelijke kunstenaars uitnodigen om hun ideeën voor een Droom Duo kenbaar te maken.

Beschrijf hiervoor kort jouw voorstel en met wie je graag een Droom Duo wilt vormen.

Stuur dit voor 20 juni naar info@skepkunst.nl

Agenda ?

7 augustus: Opening.

Agenda ?

7 augustus: Opening.

Bij de Kunstmanifestatie 7 Droom Duo’s draait het voornamelijk om respect en enthousiasme vanuit bewondering voor elkaars werk en dit te delen met het publiek. Passie en vakmanschap waarmee de kunstwerken zijn gemaakt laten zien en ervaren.